[...] tłuszczu w diecie, powinniśmy zadbać o odpowiednią jego ilość i dobre źródła zdrowych tłuszczy, takie jak jaja, awokado, orzechy, pełnotłuste ryby, olej kokosowy czy oliwa z oliwek. Zapewnij organizmowi wszelkich potrzebnych witamin i minerałów Poza białkiem, węglowodanami i tłuszczem nasz organizm do prawidłowego funkcjonowania [...]
[...] antyoksydantów. Pakiet warzyw na patelnie jest uszczuplony, dostarczaj je również w świeżej formie. Nie wpisuj ,,jajeczncia na maśle'' bo nie wiesz ile ktoś masła użył w dodatku nie smaży się na zwykłym maśle, wybieraj w takim razie klarowane lub olej koko, oliwa z oliwek. Nie jesz owoców? :- Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-11-29 12:58:57
[...] nasiona chia czy orzechy włoskie (Omega-3 ALA). Osobiście nie widzę sens smażyć na jakimś sprayu skoro można użyć termicznie stabilnego tłuszczu jak właśnie olej kokosowy, oliwa z oliwek czy masło klarowane w odpowiednich ilościach. Po co kupować mrożone owoce skoro mamy dostęp do świeżych? W diecie jest mało wit.C, wit.A, DHA i EPA kwasów [...]
[...] ( 20% białka , 30 % tłuszczu , 50 węglowodany) Białko to głównie - mięso drób, wołowina, ryby, do tego jajka i soczewica, nabiał Tłuszcze to : także nabiał, olej kokosowy, oliwa z oliwek, orzechy, masło, pestki dyni, Węgle to głównie: Kasze gryczana, jaglana, chleb żytni razowy, ryż, ziemniaki... Dodatkowo idą warzywa do każdego posiłku. Jem [...]
[...] korzyść przemawia również obecność dużej ilości antyoksydantów które chronią tłuszcze w niej zawarte na działanie wysokiej temperatury i tlenu. Wyniki badań potwierdzają, że oliwa może być używana do smażenia https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20678538 Oczywiście to nie oznacza, że można bezkarnie sobie smażyć do woli, gdyż samo w sobie smażenie [...]
[...] :) DIETA: 1. omlet 2. jaglane+sniadaniowe+gruszka+SFD WHEY PLUS 3. kasza pęczak,kurczak, olej z dyni....2 kawalki ciasta orzechowego u Znajomych 4. kasza gryczana, kurczak, oliwa z oliwek 5 i 6 - połączę w jedno i zrobię sobie jeszcze nalesnikow bo mam placki + twaróg, nieco masla orzechowego FOTKI - śniadanie i bezformie moje dodatkowo w [...]
Używam tylko tego ciemnego oleju. Smażę naprzemian raz oliwa z oliwek a raz olej. Śledź z cebulka że słoika może być? Wit C uzupełniam herbata z cytryną i witaminami w kapsach Zmieniony przez - Edgar Allan Poe w dniu 2017-11-03 11:25:56
POST DIETA: W każdy czwartek postanawiam że będe dodawał pomiary,co 2 w czwartek będe dodawał zdjęcia przy takim samym świetle,po takiej samej ilości posiłków tak żeby było widać czy zachodzi jakaś zmiana. Dzisiaj trening boksu 1h+rozciąganie i gimnastyka. Jutro Muai Thai i siłownia. Moje makro jakie ustaliłem na pierwsze 2 tygodnie: [...]
(...) A tak z innych rzeczy, to znalazłem dzisiaj jakimś cudem, w pseud-sekcji "zdrowa żywność" olej słonecznikowy wysokooleinowy, i nawet >80% kwas oleinowego!! Lepsze niż oliwa z oliwek. Szkoda tylko, że to jakieś ekologiczne certyfikaty miało i kosztowało prawie 19zł za 500ml... No ale i tak jakoś sporo nie przepłaciłem w porównaniu do oliwy z [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] podaż błonnika ze względu na dużą ilość białka i tłuszczu. Co do samego tłuszczu i białka, powinny pochodzić z dobrej jakości produktów, takich jak ryby, mięsa, jaja, masło, oliwa z oliwek, olej rzepakowy itp. Podczas diety Low Carb należy zadbać o odpowiednią suplementację ze względu na małą ilość produktów zawierających węglowodany. Bardzo [...]
[...] to. A tak z innych rzeczy, to znalazłem dzisiaj jakimś cudem, w pseud-sekcji "zdrowa żywność" olej słonecznikowy wysokooleinowy, i nawet >80% kwas oleinowego!! Lepsze niż oliwa z oliwek. Szkoda tylko, że to jakieś ekologiczne certyfikaty miało i kosztowało prawie 19zł za 500ml... No ale i tak jakoś sporo nie przepłaciłem w porównaniu do oliwy [...]
[...] - kwasy tłuszczowe jednonienasycone, (jedno wiązanie podwójne), - kwasy tłuszczowe wielonienasycone (dwa lub więcej wiązań podwójnych) Źródłami tłuszczu mogą być : -oliwa z oliwek -olej kokosowy -tłuszcz rybi -olej lniany -masło -olej rzepakowy -orzechy włoskie -jaja Po więcej informacji zapraszam do artykułu: [...]
Niestety, nie mogę podawać bezpośrednio linków do sklepów. Warto jednak taki olej słonecznikowy wysokooleinowy nabyć, gdyż zawiera bardzo dużo witaminy E - nawet 3x więcej niż w standardowym oleju roślinnym innego gatunku, czyli ~30% zapotrzebowania na łyżkę, oliwa z oliwek - 10% na łyżkę. A cenowo chyba nawet taniej wychodzi.
[...] wiec nie nadaje się kompletnie do smażenia. Należy szukać oleju słonecznikowego wysokooleinowego (bogatego w omega 9). Wtedy posiada właściwości takie jak oliwa z oliwek i nadaje się do krótkiego smażenia. Najlepiej jeśli taki olej zawiera >70% tłuszczy jednonienasyconych (powinno być wyszczególnione w składzie/na etykiecie). [...]